top of page

Aquest curs 20/21 amb l'alumnat de 2n ESO portarem a terme un projecte conjunt sobre el tema dels refugiats: CAMINS DE MAR I DE SORRA.

​

El treballarem des de diferents àmbits i moltes de les activitats i si podem, sortides, que realitzarem al llarg del curs estaran enfocades al treball d'aquest tema.

​

Són moltes les notícies esfereïdores i indignants que rebem diàriament. Sovint, massa sovint, ens sentim impotents davant tanta injustícia, i acabem quotidianitzant coses que mai haurien pogut ser rebudes amb tanta normalitat. 

​

Però malgrat tot, no ens podem permetre caure en la passivitat. No ens podem permetre la por ni la desesperança. Des de fa anys, Europa està assistint al que s’ha anomenat la “Crisi dels refugiats”. Malanomenat, perquè és refugiat aquell qui rep refugi, i és evident que totes aquestes persones que fugen de l’horror, la guerra i la pobresa no han trobat res que s’hi assembli.

​

No és la primera vegada que Europa es mostra insensible davant una crisi humanitària, mentre va repartint misèria i conflictes arreu del món sense remordiments.Si en alguna cosa hem de tenir esperança és amb nosaltres mateixos, amb la gent que creu i persevera. 

 

Creiem que aquest projecte pot ajudar a sensibilitzar als alumnes sobre aquesta realitat per tal que comprenguin millor moltes de les situacions que es donen actualment i s'han donat també en el passat, aportant-los informació i promovent els valors de la solidaritat i la cooperació.

​

​

PUNT DE PARTIDA

DEL PROJECTE

​

A finals del curs 18/19, en Bartomeu Buira, professor del nostre centre, ens va explicar la seva experiència com a cooperador en el camp de refugiats saharauïs de Tindourf (Algèria).
El professorat del centre i alguns dels seus alumnes vam poder gaudir de les seves explicacions i ens va semblar molt interessant com a punt de partida per iniciar el nostre projecte.
IMG_20190430_164224.jpg
IMG_20190430_170343.jpg
IMG_20190430_164125.jpg
bottom of page