top of page

Presentació dels treballs finals de l'assignatura

Aquest curs vam iniciar un nou projecte per incorporar la narrativa audiovisual al nostre centre. Ha estat un repte assumit des de l'assignatura de música per donar cabuda a la creativitat i a l'expressió de missatges diversos mitjançant les imatges i la música.

Ara que ja ha acabat el curs pels alumnes de 4t, puc dir amb satisfacció que finalment tots els grups han aconseguit portar a terme i finalitzar els seus treballs, els quals vam presentar el passat divendres en una projecció pública per a la resta d'alumnat de 4t d'ESO.

Tot i que controlar la producció i muntatge dels diversos grups a la vegada aquest tercer trimestre no ha estat una feina fàcil, els alumnes han demostrat que són capaços de fer bé les coses quan s'ho proposen.

Al llarg del curs hem anat creant espais de conversa analitzant curts, creant sonoritzacions, aprenent a compartir i editar imatges i a fer evident la importancia de la música en qualsevol dels recursos audiovisuals que hem analitzat i treballat.

Tenim molt camí per aprendre amb ells i elles i segurament que aquesta promoció pot ser la primera de d'altres que ens sorprendran. Seguirem donant valor als temes socials, als temes que els preocupen i que es poden expressar de formes molt diverses ...


PROU. Curt de ficció que vol trasmetre la sensació d'assetjament que poden viure les noies al llarg de tot un dia mitjançant els mòvils, els comentaris de companys, pel carrer, quan van de festa o quan tornen soles a casa.



ESCRIBO PARA ELLOS. Videoclip rap. És un treball que sorgeix després d'analitzar moltes cançons que ells i elles habitualment escolten on la dona és tractada com a objecte i com a ésser inferior. Un grup de cinc nois han creat la lletra i n'han fet l'edició amb un editor de "tipografia cinètica". La gravació del so es va fer a Lleida. Donem de nou les gràcies al Jordi Cano per la seva ajuda en aquest projecte.



UN DIA MÉS GUAI. Vídeoclip realitzat per dues alumnes de l'optativa. Treball que parteix de la lletra i música de la cançó creada per elles. El so va ser gravat a l'emissora de ràdio de Torregrossa i agraïm l'ajuda al Joan Bellart qui va portar endavant durant molt temps aquesta emissora.

La fotografia , muntatge i edició del vídeo ha estat treballat molt bé també per aquestes dues alumnes que ens han demostrat gran dosi de creativitat.



AUXILI. Curt de ficció. Ens ensenya un cas de bullying, d'extorsió i assetjament. Els alumnes d'aquest grup han sapigut transmetre el missatge d'un tema que no era fàcil d'expressar en poc temps, i a més, han fet participar activament al protagonista, el Reda,un noi nouvingut a l'institut que, tot i no entendre massa encara el nostre idioma, s'ha implicat i ha après el seu paper molt ràpidament.



VERSIÓ DOBLE. (Nosotras /Elles) Dos vídeos en un formen part d'aquest projecte, Dues versions que toquen el tema dels micromasclismes. Les quatre alumnes que portaven el projecte van decidir editar-lo de dues maneres diferents igualment vàlides i creatives.




143 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page