top of page

PÀGINES COMPARTIDES.
Aquí figuren una sèrie de pàgines que crec que poden ser d'interès per treballs relacionats amb la narrativa audiovisual. Són eines que ens permeten descarregar imatges, música lliure de drets d'autor i bancs de sons diversos.


http://freesound.org

La millor pàgina d'efectes de so amb llicència lliure que existeix. És una banc col·laboratiu de sons, hi pots trobar milers d'efectes.

Has de obrir un compte i registrar-te per descarregar els efectes, però no té cost, encara que pots donar alguna cosa perquè el projecte continuï.


http://recursostic.educacion.es/bancoimagenes

Aquest portal et permet buscar efectes i escoltar-los en línia. A molts productors ens ha tret de dificultats. És molt senzill d'utilitzar. Escrius el que busques i selecciones sons. La pàgina t'ofereix diversos formats: ogg, wav, mp3. Trian un i baixa'l.

També trobaràs imatges i vídeos. És una iniciativa de l'Ministeri d'Educació espanyol.

 

http://www.findsounds.com
Find Sounds, organitzat per paraules perquè no et perdis buscant sons. Igualment té un cercador que funciona millor si cercar l'efecte pel seu nom en anglès.

​

Jamendo

Una comunitat musical independent que permet publicar i descarregar música de manera totalment gratuïta per a qualsevol fi, fins i tot per a usos comercials (sempre que es descarregui la llicència correcta). Amb més de 350.000 arxius publicats, és un dels repositoris de música lliure de drets més grans d'Internet i està proveït d'un sistema de recerca que permet localitzar amb facilitat la cançó desitjada entre el contingut de la pàgina. 

​

La música gratis

La música es troba dividida en diferents categories com estats d'ànim, gèneres o autors, amb un bon nombre de peces per cada secció. A més, el portal de descàrregues està acompanyat d'un bloc en el qual es publica contingut musical, a través del qual també és possible descarregar música de la mateixa manera que en el catàleg principal. 

​

Bensound 

El compositor i músic francès Benjamin Tissot ofereix en aquesta web nombroses composicions musicals (creades per ell mateix) de manera gratuïta. L'única cosa que demana a canvi és ser esmentat en el lloc web en el qual es fa ús del seu treball. També hi ha la possibilitat de subscriure per poder accedir a un major nombre de cançons i en diferents formats. 

​

Intef

Amb l'objectiu de proveir a la comunitat educativa de múltiples recursos audiovisuals d'ús lliure, el Intef alberga en aquest banc de continguts un ampli catàleg d'imatges i sons per utilitzar-los en projectes educatius.

​

Audionautix

Es tracta d'un banc de sons de lliure ús, fins i tot si és per a fins comercials, però amb la condició d'incloure un enllaç a aquest portal o almenys esmentar-. Sense la necessitat de permisos especials. Ofereix una recerca dividida per gèneres, estats d'ànim i per ritme.

​

SoundBible

Una altra pàgina molt completa. Com les altres conté un cercador i et permet descarregar l'efecte en MP3, WAV o ZIP . Sota llicència Creative Commons i de domini públic, a més d'opció a obtenir llicència per a fins comercials.

 

IMATGES

 

FlickrCC . Lloc web que permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre i compartir fotografies o vídeos en línia. Permet buscar imatges CC . Per utilitzar les imatges amb fins comercials s'ha d'obtenir un compte Flickr Pro.

​

Pixabay . Aquesta pàgina ofereix milers d'imatges, il·lustracions i vectors de gran qualitat descarregables en diferents mides i formats. Les condicions de la llicència d'Pixabay són simples: en general tots els materials poden utilitzar-se i modificar-se per a qualsevol ús (comercial o no comercial) sense necessitat de reconèixer a l'autor (encara que per deferència sempre recomanem fer-ho).

​

TRANSICIONS, BOTONS, CLICS ...

​

Freeaudiolibrary

​

sonidosmp3gratis

​

SOUNTRAP

App per crear música amb l'ordinador i altres dispositius en línea.

Aquí enllaço un tutorial de youtube:

QUINS SÓN ELS PASSOS PER FER UN CURTMETRATGE?

Hi ha moltes pàgines web explicatives sobre els passos a seguir.

Aquí facilitem l'enllaç a a la pàgina de "Participa Méliês" per començar a treballar el projecte:

​

STORYBOARD
Una de les tasques que haurem de fer en la creació del projecte audiovisual consistirà en fer el "Storyboard". 
Un cop fet el guió literari amb la descripció de les accions de cada escena i els diàlegs ja estarem preparats per fer començar a detallar cadascun del plans mitjançant dibuixos o fotografies.
Per començar a entendre què és i com fer-ho ens pot servir veure aquestsvídeo: 

​
En la pàgina web: aprender cine.com   s'explica quan es van començar a utilitzar, com és el procés de creació, es mostren exemples de strotyboards utilitzats en algunes pel·lícules i també es facilita una plantilla que podem utilitzar per fer manualment els dibuixos.

​

I si es prefereix, també es pot optar per fer un Storyboard amb fotografies demanant a algú que es posicioni com els actors en algun dels escenaris. Per fer-ho d'aquesta manera és útil el programa CANVA

COM FER UNA CRÍTICA CINEMATOGRÀFICA

​

PER A QUÈ SERVEIX UNA CLAQUETA?

​

​

​

En el moment que hagueu de començar a rodar, necessitareu una claqueta. Segurament us heu preguntat per a què serveix exactament, quina informació hi figura, quantes vegades es fa servir al rodatge ... Mireu aquests vídeos, us poden ajudar a aclarir les coses que comentarem a classe.

​

​

​

ELABORACIÓ D'UN GUIÓ

​

​

​

En aquesta entrada veurem uns vídeos que ens ensenyaran a entendre la manera com es munten les diferents escenes d'un rodatge d'un curt o una pel·lícula. Ens aniran bé per preparar també el guió tècnic i saber com es combinaran els diferents tipus de plans. Com més previst i preparat estigui el guió, més àgil serà la gravació.

​

Agraïm a Antonio José García Cano de l'IES Ortega i Rubio les explicacions que ha realitzat al seu blog   ja que ens ajudat a entendre els diferents tipus de muntatge, els salts d'eix, els problemes de raccord (contuïnitat) ... tot amb exemples cinematogràfics molt interessants.

​

Regla de 180º i 30º

​

​

​

​

​

TÈCNIQUES I CONSELLS DE MUNTATGE

Consells per a gravar amb el mòvil

​

​

​

​

Vídeos curiosos quan al tema de muntatge:

​

Gràcies també a cinebase per aquest vídeo que ens ensenya a no saltar-nos l'Eix:

​

​

​

​

Screenshot_2.jpg

​

PROGRAMES PER EDITAR VÍDEOS


AGràcies a ISABEL GARCIA per compartir els seu tutorials:
ENLLAÇ

Screenshot (4).png

PLATAFORMES DE RECURSOS PER A DESCARREGAR IMATGES
Gràcies a  Ángel Terrón

Screenshot_8.jpg

BIBLIOTECA DE SONS XTEC

Screenshot.png

LA LLUM I L'ESTIL CINEMATOGRÀFIC
Gràcies a Laura Blesa:

 

bottom of page