top of page

Descombrim a David Bowie



Aquest curs 22/23 amb l'alumnat de 4t vam decidir que aniriem al cinema per veure, aquest cop, el documental "Moonage Daydream" sobre la vida del polifacètic músic David Bowie.


El film ha estat descrit com una “odissea cinematogràfica” que reuneix imatges mai abans vistes de la vida personal i les actuacions professionals de Bowie, narrades pel mateix artista. A més d'explorar la seva carrera musical prolífica, el documental destaca els esforços creatius de Bowie en dansa, pintura, escultura, collage de vídeo i àudio, escriptura de guions, actuació i teatre en viu.


Per tal d'anar coneixent prèviament a l'artista, els alumnes van estar buscant i llegint informació que anaven plasmant al padlet compartit :



També vam poder consultar llibres i veure algun dels àlbums de David Bowie cedits pel professor Anton Not, a qui agraïm molt la seva aportació.


Aquesta va ser la ressenya d'un dels alumnes:


Ressenya Moonage Daydream


El documental Moonage Daydream, creat el 2022, narra la vida de David Bowie des d'un altre punt de vista: el seu. Això no acostuma a ser així ja que en la majoria de documentals son els familiars, amics i coneguts del protagonista qui el narren.


Aquest és un documental molt visual que barreja trossos de cançons seves amb entrevistes que li van fer quan era viu. També hi havia bastantes imatges dels seus concerts combinades amb vistoses transicions de color.


El documental és narrat en tot moment pel mateix David Bowie, qui ens explica el seu procés creatiu , els diversos personatges que va adoptar i les experiències viscudes a nivell personal i dalt de l' escenari.

El documental té algun tall en el temps mentre va mostrant la vida d’aquest.


Es un film que permet conèixer millor la filosofia de vida i la biografia artística d’un referent de la música com David Bowie. Trobo que és una creació audiovisual força entretinguda e inspiradora ja sigui per la personalitat de Bowie o per el bon resultat que s’ha obtingut d’aquest projecte.


Aquest documental m’ha agradat força ja que David Boowie era un personatge gairebé desconegut per a mi, i ara a més a més de saber qui és i per què ha arribat a la fama, la seva forma de pensar m’ha cridat bastant l’atenció.


Xavier Eroles


2 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page