top of page

Sonoritzem una escena de terror

Actualizado: 9 ene 2019

Després de presentar i analitzar la importància de la música en les escenes cinematogràfiques (veure exercicis de narrativa audiovisual en el menú de la web https://caramellaapp.com/cmestre2/wh1Tw3xVi/sonoritzacio-d-una-escena-de-terror), els alumnes han presentat els seus treballs de sonorització d'una escena de terror.

Els fragments musicals i els efectes sonors han estat creats per ells.

Un cop acabats els treballs, els hem visualitzat a classe. Tots els treballs han aportat diverses maneres de conferir intriga a l'escena i ho han fet de forma força creativa i original.

Els treballs s'han presentat acompanyats d'una explicació i reflexió final que han anat penjat en el seu blog personal. Aquí en deixo una mostra d'una alumna:

OBJECTIU:

Comprendre la importància de la banda sonora en les diferents escenes d'una pel·lícula.

PLANTEJAMENT:

-Visualització de l'escena sense so.

- Què hi passa?

En l'escena s'hi veu un noi que està en una sala amb moltes estanteries. Ell està bevent en una tassa quan de sobte la televisió del fons de la sala s'encén. Ell s'aixeca i la para. Però quan torna al seu lloc, la televisió s'encén i de cop i volta apareix un paisatge amb un pou al mig. Del pou surt una noia amb uns cabells molt llargs que li tapen la cara. Aquesta noia cada vegada es va apropant més a la pantalla de la televisió i la travessa. El noi va tirant endarrere perquè està espantat. Quan la noia travessa la pantalla, el noi intenta sortir corrent però xoca contra una estanteria i quan torna a intentar escapar, es clava un vidre. El vídeo s'acaba quan la noia arriba al lloc on està el noi i el mata.

- Personatges que hi apareixen:

  A l'escena hi apareixen dos personatges, un noi i una noia.

- Efectes de so que s'han utilitzat:

  He posat dos efectes de so: beure aigua i el soroll d'un telèfon.

- Música de fons:

  Els sons instrumentals que he creat són  quatre melodies diferents amb l'aplicació Soundtrap.

MATERIAL NECESSÀRI:

- Ordinador: editor de vídeo i editor/productor de so :Soundtrap.

  Editor de vídeo: baixar escena.

 Soundtrap: instruments, sintetitzadors, cordes (en octaves de diferents registres), efectes i veu/micro.

EXPLICACIÓ DEL PROCÉS:

El que he fet ha estat, primerament, baixar el vídeo i posar-lo en un editor per poder afegir posteriorment la música de fons. He dividit el vídeo en quatre parts per fer diferents melodies. Llavors, he obert el Soundtrap i he fet la primera melodia amb la l'efecte de sintetitzador "Bellish", la segona amb "Clean Bell", la tercera amb "Swell Pad" i la quarta , de nou amb "Bellish." En les quatre melodies he anat tocant tecles en diferents octaves amb predomini dels sons aguts. Per últim, he gravat una persona bevent aigua i el so d'un telèfon i ho he afegit al vídeo com a efectes sonors.

CONCLUSIONS/REFLEXIÓ FINAL:

Jo crec que el treball m'ha quedat bastant bé, ja que m'hi he esforçat i he afegit moltes melodies i efectes sonors. La conclusió que en trec és que hi ha molts recursos i possibilitats diverses per crear música de por.


ENLLAÇ ALS DIFERENTS TREBALLS:

(efectes sonors):

(música amb soundtrap):

Treball Anna Vidal (sonoritzat amb guitarra)

Treball Noa Nieminen i Oriol Mestres (versió "sui generis". Còmica?)

135 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page